Speel- en natuurbeleving

Speel- en natuurbeleving

Wij als pedagogisch medewerkers vinden het belangrijk dat kinderen veel buiten kunnen spelen. Twee keer per dag gaan we met de kinderen naar buiten. Onze speel en –natuurtuin is ruim opgezet en grotendeels ingericht met natuurlijke materialen. De te gebruiken natuurlijke buitenruimte prikkelt de fantasie van de kinderen en daagt ze uit tot ontdekken, bewegen, sociaal en gevarieerd spel. De tuin is dusdanig opgebouwd dat alle kinderen worden voorzien in hun behoeften. Samen met de pedagogisch medewerkers of alleen hebben kinderen alle gelegenheid om in de speel en- natuurtuin op onderzoek uit gaan.

Zo kunnen baby’s op een kleed en in de schaduw de tuin ontdekken. Dreumesen en peuters zijn juist op zoek naar loopruimte en gaan verder op ontdekking uit. Ze kunnen in de tuin klimmen, fietsen, glijden, zich verstoppen, met zand en water spelen, experimenteren met natuurlijke materialen, bouwen, op zoek gaan naar insecten, ect.

Er zijn ook twee konijnen aanwezig. Deze mogen de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers eten geven en verzorgen. In onze moestuin helpen de kinderen mee met het zaaien en oosten van de verschillende producten zoals tomaten, sla, aardappelen appels, besjes, ect.

Veel buiten zijn is gezond. Kinderen bouwen weerstand op en komen spelenderwijs in aanraking met de natuur en dieren. We brengen hun oog voor detail en respect voor de natuur en de dieren bij. Het is bekend dat het zijn in de natuur en regelmatig contact met de natuur, van belang is voor een gezonde, evenwichtige ontwikkeling van kinderen.
Daarbij nemen wij de veiligheid in acht. Er is een hekwerk van 1.50 m. om de buitenruimte heen. Kinderen gaan altijd onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers naar buiten.

Scroll naar top