Dagindeling

Dagindeling

Om de kinderen een goede structuur en duidelijkheid te geven vinden we het belangrijk om vast te houden aan een vaste dagindeling. Aangezien we werken met verticale groepen is dit niet voor elk kind gelijk. Baby's hebben nog erg hun eigen ritme. In overleg met ouders proberen we zoveel mogelijk hun eigen ritme aan te houden. Voor de kinderen die groter worden hebben we als leidraad een vast ritme hieronder omschreven.

07:30 Het begin van de dag, de eerste kinderen worden gebracht. Bij ieder kind worden de bijzonderheden met de pedagogisch medewerker besproken. De kinderen die al vroeg zijn gekomen kunnen lekker gaan spelen
09:15 De meeste kinderen zijn binnen, we gaan samen het speelgoed opruimen
09:30 We gaan fruit eten en limonade drinken. Voor het eten en drinken wassen we onze handen en zingen we het liedje “smakelijk eten”
10:00 Alle kinderen gaan even plassen of worden verschoond
10:15 Voor de kinderen die niet gaan slapen is er tijd om een activiteit te doen. Dit kan van alles zijn bijvoorbeeld creatief, snoezelen, muziek e.d.
10:45 Tijd om even lekker buiten te gaan spelen. Bij heel slecht weer bieden wij binnen een activiteit aan.
11:15 Nog even vrijspelen, en sommige kinderen helpen met tafeldekken
11:30 De middagmaaltijd. De kinderen krijgen tussen de middag een boterham en ieder kind krijgt een glas melk. Ook voor de middagmaaltijd wassen we de handen en wordt er het liedje “smakelijk eten” gezongen
12:30 De kinderen die gaan slapen worden voorbereid om naar bed te gaan. We stimuleren kinderen om zichzelf uit te kleden en alle kinderen gaan naar de wc of worden verschoond. Elk kind heeft zijn eigen bedje. Kinderen die niet gaan slapen mogen vrijspelen of we doen een activiteit met ze.
15:00 De kinderen worden wakker gemaakt, gaan naar de wc of worden verschoond en kunnen voor zichzelf gaan spelen
15:30 We gaan weer aan tafel om bijvoorbeeld een cracker te eten. Er worden handen gewassen en zingen we het liedje “smakelijk eten”
16:00 Vanaf deze tijd kunnen kinderen opgehaald worden. Met de kinderen die nog blijven gaan we een activiteit doen
16:30 De kinderen mogen vrijspelen of leidsters lezen een boekje voor of bij we gaan nog buiten spelen
17:15 Alle kinderen gaan naar de wc of worden verschoond
17:30 Met de kinderen die nog op dat moment nog zijn gaan we nog wat eten en drinken.
18:00 Einde van een leuke en gezellige dag. Alle kinderen zijn opgehaald en we sluiten de dag
Scroll naar top